Falles 2019 - Fallas 2019

FALLES 2019

Enguany, la Junta Local Fallera, ha confiat en mi per a la realització del cartell, tal com ha fet en els últims anys, han volgut que una persona de Dénia, coneixedora del nostre sentiment faller, fora l’encarregada de tal menester, encara que he nascut a Ibi però m’ha criat ací i em sent deniera.

Sóc dissenyadora gràfica amb més de 25 anys d’experiència, al llarg d´aquests anys he treballat en “Imprenta Mengual”, on m’he format i anat creixent, tot el meu agraïment als germans Mengual; “Tela Marinera” de Xàbia; “Factoria d’Idees” en Gata; “La Guía”; “Guíame” i per últim en el Departament de Marketing del “Hotel Oliva Nova”.

Com a persona autodidacta i creativa que sóc, en 2009 m’implique en la fotografía, d’aquesta aventura, tinc el goig d’obrir dues exposicions: “Miradas de Luz” en Betibó, l’any 2013 i “Tempus Fugit” en la Casa de la Cultura de Dénia, l’any 2016, ambdues en blanc i negre, perquè és una tècnica que m’apassiona.

Des de fa un any, inicie el meu somni professional en solitari, amb “Espacio de Fotografía y Diseño Gráfico Merche Valdés”, on combine les dues disciplines, la fotografia i el disseny gràfic.

Expressar el que significa per a mi les FALLES i plasmar-ho en un cartell ha segut un retrobament amb els meus records de xiqueta.

“Pólvora”, és el títol que li he donat al cartell que anuncia les Falles 2019, perquè quan jo era menuda solia recórrer al costat dels meus germans, els carrers, el port, l’escollera i el Castell d’aquesta preciosa ciutat, que es Dénia, jugant fins que queia el sol.

La meua mare era perruquera i en època de falles jo anava a tirar-li una mà a la perruqueria per a pentinar a les falleres; li feia la separació dels figons, anava donant-li ganxos per a fixar-los i conversava amb les falleres, era apassionant i molt divertit.

Però per a arribar des de ma casa a la “Perruqueria Júlia” calia creuar l’Estació del tren amb el risc, a hores tan primerenques de què et trobares amb la “Despertà”.

Ho recorde com si fóra ara, la por que em recorria el cos a l’escoltar traques i coets, eixia a tota pressa espantada… buuuf que por em donava… mentrestant d’altra banda intentava retardar els meus passos per a poder quedar-me embolicada en eixa olor tan especial que és la pólvora.

Aquesta mescla de soroll i olor, és el que m’ha inspirat per realitzar el cartell.


També vull transmetre a la JLF, la immensa gratitud que sent, per haver pensat en mi.

I desitge de tot cor que els haja agradat el cartell tant com els agrada a tots vostés aquesta gran festa, Les FALLES.


Moltes Gràcies.

Falles 2019 - Pólvora


No Comments

Post A Comment